• 01

  Возач

  Во развојот на возачот, FEELTEK главно се стреми кон потиснување на дрифтот, перформанси на забрзување и контрола на надминување.Така ги задоволувате перформансите на главата на скенерот при различни апликации.

 • 02

  Галво

  По повеќекратно тестирање и потврда од апликацијата, FEELTEK го бара најдобриот добавувач во светот и го избира врвниот доверлив добавувач на компоненти за да обезбеди најдобра точност.

 • 03

  Механички дизајн

  Компактната структура заедно со дизајнот на рамнотежа на структурната механика, обезбедуваат стабилност.

Mechanical Design
 • 04

  XY огледало

  Нудиме 1/8 λ и 1/4 λ SIC, SI, ретровизор со сплотена силика.Огледалата AlI го следат стандардот за обложување со среден и висок праг на оштетување, па оттука обезбедуваат униформа рефлексија под различни агли.

 • 05

  Z оска

  Преку платформата за калибрација на сензорот за позиција со висока прецизност, FEELTEK направи линеарност, резолуција и температурен поместување резултатите од податоците на динамичката оска може да бидат видливи.Квалитетот е загарантиран.

 • 06

  Интеграција на модуларизација

  Модуларизација за секој блок, исто како играта LEGO, многу полесна за повеќекратна интеграција.

Нашите производи

FEELTEK е компанија за развој на динамичен систем за фокусирање што комбинира
динамичен систем за фокусирање, оптички дизајн како и софтверска технологија за контрола.

Зошто да не изберете нас

 • Апликација за големи терени

  Преку контролата со три оски, може да постигне голема скала за примена на терен одеднаш.

 • 3D површинска обработка

  Преку технологијата за динамичка контрола на фокусот, тој го прекршува ограничувањето на традиционалното обележување и не може да прави означување на изобличување на површината со големи размери, 3Д површината, чекорите, површината на конусот, површината на наклонот и другите објекти.

 • Гравирање

  Динамичната оска соработува со главата за скенирање на оската XY, лесно може да постигне релјеф со слоеви, длабоко резбање и офорт на текстура.

Нашиот блог

 • Laser Engraving Tips—-Have you chosen the proper laser?

  Совети за ласерско гравирање--Дали го избравте соодветниот ласер?

  Џејд: Џек, клиент ме прашува, зошто неговото гравирање од ласерот од 100 вати не е толку добро како ефектот на нашиот 50 вати?Џек: Многу клиенти се сретнале со такви ситуации за време на нивната работа со гравирање.Повеќето луѓе избираат ласери со висока моќност и имаат за цел да постигнат висока ефикасност.Сепак, различни гравури...

 • 3D Laser Engraving Gallery (How to adjust parameters? )

  Галерија за 3D ласерско гравирање (Како да ги прилагодите параметрите?)

  Вработените во FEELTEK неодамна ја споделуваат работата со 3D ласерско гравирање.Покрај повеќекратните материјали на кои може да се работи, има и многу совети на кои треба да обрнеме внимание кога работиме со 3Д ласерско гравирање.Ајде да видиме како Џек споделува денес.Галерија за 3D ласерско гравирање (Како да ...

 • 3D Laser Engraving Gallery (Tips for 3D Laser engraving)

  Галерија за 3Д ласерско гравирање (Совети за 3Д ласерско гравирање)

  Вработените во FEELTEK би сакале да ја споделат 3D ласерската технологија во секојдневниот живот.Преку технологијата на системот за динамичен фокус 3D, можеме да постигнеме повеќе ласерски апликации.Ајде да погледнеме што прават тие денес.Галерија за 3D ласерско гравирање (Совети за 3D ласерско гравирање) Jade: Hey, Jac...

 • The FEELTEK employees would like to share the 3D laser technology in daily life.

  Вработените во FEELTEK би сакале да ја споделат 3D ласерската технологија во секојдневниот живот.

  Вработените во FEELTEK би сакале да ја споделат 3D ласерската технологија во секојдневниот живот.Преку технологијата на системот за динамичен фокус 3D, можеме да постигнеме повеќе ласерски апликации.Ајде да погледнеме што прават тие денес.Ајде да направиме тигарско ласерско гравирање (Формат на датотека за ласерско гравирање...

 • FEELTEK technology contribute 2022 Beijing Olympic

  Технологијата FEELTEK придонесува за Олимпијадата во Пекинг 2022 година

  Проектниот тим на организацијата на Олимпијадата го подигна ова решение за ласерско обележување на факелот во август 2021 година. Ова е задача што ни треба за да ги завршиме Зимските олимписки игри, како и кинеското традиционално симболизирано цртање на куќиштето на олимпискиот факел.Ефект на обележување без празнина и преклопување, работна ефикасност...